U11: Mladšie mini ukončili regionálnu súťaž bravúrne

29.04.2024 00:02
Mladé žilinské žabky z družstva mladších minižiačok ukončili základnú časť regionálnej súťaže bravúrne. Pred domácim publikom, konečne aj v plnej sile odohrali výborné zápasy a nedali súperkám žiadnu šancu. Celkovo obsadili mladšie minižiačky 1.miesto v regionálnej súťaži STRED s 15 výhrami a jednou prehrou.

BKM Žilina - Slávia ŠKP Banská Bystrica 65:25 (16:04,18:06,16:06,15:09)
Bajtošová 17, Brádlerová 15, Rovderová 9, Fedorčíková a Vorčáková po 6, Kianičková 5, Barčiaková 4, Jankechová 2, Novotná 1, Čačková, Kuťová, Mendelová, Mičurová, Pažičanová, Rybáriková, Tišnovská
Fauly: 15 - 15   TH: ZA 36% (8/22) - BB 44% (4/9)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina - BK MŠK Žiar nad Hronom 79:20 (17:00,27:10,20:00,15:10) oficiálne 60:10
Brádlerová a Koberová po 16, Kianičková 10, Jankechová 8, Bajtošová, Barčiaková a Rybáriková po 5, Fedorčíková, Mendelová a Rovderová po 4, Vorčáková 2, Dobiasová, Kuťová, Mičurová, Novotná
Fauly: 7 - 15   TH: ZA 42% (8/19) - ZH 33% (1/3)
VIDEOZÁZNAM
 

Hodnotenie trénera:

Posledné zápasy v suťaži sme v domácom prostredí zvládli výborne a dievčatám k nim gratulujem. Pochvalu si zaslúži celý tím, každá jedna hráčka dnes makala a hrala so srdcom. 
Rozbeh proti BB bol pomalší, ale rýchlo sme sa nakopli a náš náskok sme v každej štvrtine navyšovali. Využívali sme šance, ktoré nám súper ponúkal a taktiež našu výškovú prevahu pod košom.
Druhý zápas bol priamym súbojom o prvé miesto v tabuľke s mimosúťažným ŽnH, s ktorým sme trikrát po sebe prehrali. Tentokrát sme však už nastúpili v plnej sile a prehru sme si nepripúšťali. Dievčatá hrali sebavedomo, plnili naše predzápasové pokyny, čo sa aj odzrkadlilo na palubovke aj na výsledku. Na súperky sme vybehli hneď od začiatku, zaskočili ich rýchlym ťahom do koša a hladko sme vyhrávali 25:00. Vychádzali nám úniky, mali sme dobrý doskok a veľa streleckých možnosti z druhej vlny. V tretej časti hry sme neinkasovali a zápas sa pri rozdieli oficiálne predčasne ukončil.
Dnes sa veľmi ukázalo, že tento tím je silný práve tým, že máme vyrovnaný a široký káder. Spokojný som so zlepšeným pohybom. Dievčatá si čoraz viac pýtaju loptu a straty ubúdajú. Zlepšujeme aj obrannú hru, sledujeme viac loptu a snažíme sa ju následne získať. Stále máme veľa čo zlepšovať, ale dnes sa na to dalo pozerať.
V oboch zápasoch dostali priestor ukázať sa všetky nominované dievčatá, ktoré aj takto zabojovali o nomináciu na blížiace sa Majstrovstvá SR. Do tímu sa po dlhom čase vrátila Eliz a na palubovke to bolo cítiť.
Ďakujeme početnému funclubu za podporu v hľadisku.
Najbližšie nás čaká séria prípravných zápasov a začiatkom júna sa predstavíme na Majstrovstvách SR.

(LKO)

Späť